Because British Wool is Great


Great British Wool.

Hartelijk welkom bij Great British Wool!

Bij ons vindt u de Shetlandgarens van Jamieson and Smith!

Nog een kleine week en dan is het zover: de Brei- en Haakdagen gaan weer los in de Broodfabriek in Rijswijk! Komt u ook? We hebben een boel nieuws te melden dus kom vooral even bij ons langs!

Om te beginnen heeft onze Jolijn weer een schitterend patroon gemaakt voor een truitje genaamd Muriel. Haar inspiratie daarvoor vond ze bij de BBC-serie Our Zoo over het ontstaan van de Chester Zoo in de jaren 30 van de vorige eeuw. Een klassieker met een moderne twist en ik kan u melden dat hij geweldig zit! We hebben zo'n 80 kleuren om uit te kiezen dus maak er uw eigen trui van.

Nieuw in ons assortiment is ook de Great British Mohair, 85 procent Britse mohair en 15 procent Britse wol. 800 meter per 100 gram. Handgeverfd in frisse voorjaarskleuren. Wij hebben er de Brainwaves van Monique Boonstra mee gebreid, twee strengen zijn voldoende voor een heel royale sjaal. We mogen deze aanbieden als pakket, kijk in onze kraam voor de beursaanbieding. Bovendien: heeft u al een patroon van Monique Boonstra aangeschaft en kunt u deze tonen dan krijgt u nog eens 10 procent extra korting op deze mohair!

Ook nieuw: Hampshire Handspun. Onze eigen import Hampshire Downs gesponnen in een 3-draads garen. Door de natuurlijke elasticiteit is dit garen erg geschikt voor lekkere buitentruien. 200 meter op 100 gram, naalden 3,5-4,5. Handgeselecteerd, handgekaard en handgesponnen, ik ben er best een beetje trots op.

Bovendien heeft Hampshire Downs de eigenschap dat het niet snel vervilt. Deze kan dus gewoon in de wasmachine, ideaal! Wel het wolwasprogramma gebruiken.... Gaan wij elkaar zien in Rijswijk? Ik hoop het van harte!Met vriendelijke groet,
Great British Wool
Monique Dreef
0252-34 77 76